Yükleniyor...
2016 Marş Mira planlarımıza hız veriyoruz
Blog Featured Image

2016 Marş Mira planlarımıza hız veriyoruz

Merhabalar,

Marş Mira ile ilgili önemli gördüğüm şu konuları paylaşayım:
 

Yürüyüş öncesi

Marş Mira Nezuk’tan başlıyor. Saraybosna’dan doğrudan Nezuk’a araç yok, taksiler ise yüksek fiyatlar iletiyorlar. En yakın Tuzla denilen yere şehirler arası otobüs var. Şehirler arası otobüs 25-30 KM (1 KM = 1,5-2 TL) , taksi ise bize 80-90 KM fiyat veriyor.) Şehirler arası otobüsle gitmeyi düşünürseniz saatlerini internetten kontrol ediniz.

Biz ekip olarak Saraybosna’dan minibüs şeklinde bir araç ayarlayıp gittik Nezuk’a geçen sene, bu sene katılım daha fazla olacağı için otobüs yada birkaç minibüs şeklinde ulaşımı sağlayacağız katılımcı sayısına göre.

8’inde yürüyüş başlıyor, 7’sinde orada olup ilk toplanma noktasında konaklama yapılması uygun olur, o gece orada çadırda kalınır, ertesi sabah erken kalkıp yürüyüşe başlanabilir. Yürüyüş öncesi toplanma bölgesinde organizasyon ekibine isminizi bildirip katılımcı kartınızı alınız.

Çadır konusunda ; Kamp alanlarının düzenini Bosna ordusu sağlıyor, ordunun kurduğu sahra çadırları var fakat pek kalınabilecek gibi değil, dip dibe yatılıyor insanlarla ve etrafı açık. Kendi çadırınızı tavsiye ederim, Yürüyüşe sadece yürüyüş eşyalarınızla gelmeye çalışın. Biz şöyle yapmıştık; Saraybosna’da kaldığımız otel’e ricada bulunduk, yürüyüş dışındaki eşyalarımızı orada bıraktık, yürüyüş dönüşü orada bir gün yine kaldık zaten.

Geçen sene ekip olarak çadırlarımızı kurduk kamp alanlarında.

 

Yürüyüş

Düşündüğünüzden kolay geçeceğini düşünüyorum, yeterince mola veriliyor, yiyecek içecek istasyonları var.Yürünülen bölgenin doğası uygun ve güzel. Sadece yürümekten ayaklarda bir iki yara oluşabiliyor, yürüyüş ayakkabınızın kalitesine de bağlı bu. Ama akşamları kamp alanında profesyonel sıhhiyeciler hizmet veriyor ve en ufak çiziği bile iyice tedavi ediyorlar.  Yürüyüş esnasında yinede yanınızda yiyecek olsun, kuruyemiş vesaire. Parkurda kaybolmak çok zor açıkçası, yinede önlem olarak olabildiğince gruplarla beraber yürümeye çalışın.

Yürüyüş öncesi sabahları yürüyüş harici ekipmanları bir şekilde diğer yürüyüş noktasına taşıtmak lazım, geçen sene Saraybosnadan yola çıktığımız minibüsle taşıttık eşyalarımızı bir sonraki kamp noktasına, ordunun da araçları var  kamp eşyalarınızı taşıtmak için fakat kaybolmalar olabiliyormu
 

Bizim planlarımızdan biraz bahsedeyim:

Geçen sene buradan 15-16 kişi kadardık, bu sene en az 30 kişi olmayı bekliyoruz. Bir facebook grubumuz var, planlarımızı orada yazışarak yapıyoruz. Kamp bölgelerinde ve yürüyüşte de hep beraber konaklayacağız.

Öncelikle bize katılmak isterseniz memnuniyetle karşılarız, yalnız yürümek isteyebilirsiniz, her durumda facebook grubuna sizi ekleyebilirim veya yazışmalara ekleyebilirim. En ufak bir şekilde faydamız dokunursa seviniriz. Telefonumu not alınız, gerekirse arayabilirsiniz.

Facebook: https://www.facebook.com/tcbesok

GSM : 0546 269 87 90

 

En son şunu da paylaşayım, facebook grubumuzdaki bir not : 
 

Çadırda konaklama için gerekli görülen ihtiyaçlar

1.Eşyaları içeri koyabilecek genişilikte çadır (2 kişilik denen çadırlarda iç mekana eşyaları koyunca yer çok daralıyor,)

2.Uyku tulumu (Çantada fazla yer kaplamamalı)

3.Mat, (uyku tulumunun altına,çantada fazla yer kaplamamalı)

4.Hafif kazak veya hafif örtü.(Gece üstümüze alabilmek için)

5.El feneri

6.Terlik

7.Bolca ıslak mendil

8.Şişme yastık (yer kaplamamalı)

9.Şampuan,sabun

10.Havlu

11.Yemek konusunda aşırı birşeyler götürmeye gerek yokmuş, orada rahatlıkla yemek bulunabiliyor, o nedenle ne olur ne olmaz diye fazla yer tutmayan konserve yemekle tercih edilebilir.

 

Yürüyüş için elzem görülen ihtiyaçlar

1.Panço (Toplanabilir, yer kaplamayan)

2.Şapka

3.Ayağı sıkmayan bir yürüyüş ayakkabısı

4.Yürürken enerji verici kuruyemiş, kuru incir gibi yiyecekler
 

http://marsmiraturkiye.org/sss/ adresinden de bazı bilgileri edinebilirsiniz. (Yürüyüş nereden ve ne zaman başlar?, Saraybosna’dan Nezuk’a nasıl erişilebilir? , Katılım için en son ne zaman kayıt yaptırabiliriz? , Bosna ordusunun kurduğu çadırlarda yeterince yer oluyor mu? , Yürüyüş esnasında çadır ekipmanlarımızı taşımak zorunda mıyız?)

Başka bir sorunuz olursa iletiniz.

 

Saygılarımla,

Caner – Marş Mira Türkiye organizasyon sorumlusu

İlişkili Gönderiler

0 Yorum

Bir Cevap Yazın
E-posta hesabınız yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.