Yükleniyor...
Sıkça Sorulan Sorular
Blog Featured Image

Sıkça Sorulan Sorular

Aşağıdaki linkte yer alan genel bilgilendirme yazısında bulunmayan ve bize sorulan soruları ve cevaplarını aşağıda paylaşıyoruz...

Marş Mira hakkında genel bilgilendirme için tıklayınız


Yürüyüşün hazırlık günü olan 7 temmuz sabahı saat 08:00'de Saraybosna'dan otobüslerle hareket ederek Nezuk'a gideceğiz. Dönüşümüz 11 temmuz Potoçari törenleri bitiminde saat 20:00 civarında olacaktır. Bu nedenle Saraybosna planınızı en azından 6-12 temmuz aralığı olarak yapmanızı öneririz. Dolayısıyla 6 ve 11 temmuz için Saraybosna'da konaklama ayarlamanız gerekecektir.
Yürüyüş Nezuk’dan 8 Temmuz günü saat 07:30 civarında başlar, Nezuk’ta kamp alanına 7 Temmuz günü varıp kamp kurmak gerekmektedir.
(Nezuk’ta yürüyüş önceki gün kamp alanı)
(Nezuk)
Bu konuda Saraybosna üzerinden gitmek isteyenlerin önce Tuzla’ya gitmeleri gerektiği bilgisini verebiliriz. Nezuk’a Tuzla’dan gidilebilmektedir. Saraybosna’dan Tuzla’ya şehirler arası otobüs gitmektedir. Saraybosna’dan sizi Nezuk’a götürmek isteyen taksicilere pek kanmayın. 150 KM (Bosna markı) kadar bir ücret söylüyorlar. Otobüsle ise 20-30 KM veriyorsunuz.
(Tuzla)

Marş Mira Türkiye olarak kendi kiraladığımız otobüsler aracılığıyla Nezuk’a ulaşmaktayız.
Katılım kartı almak için yürüyüş günü sabahı (07:00- 08:45 Nezuk başlangıç alanı) dahi kayıtlar alınmaktadır. Bundan sonraki yıllarda da aynı şekilde esnek olmasını beklemekteyiz. Katılım için kayıt yapılıp ,katılımcı kartı almak zorunlu tutulmaktadır.

Marş Mira Türkiye olarak katılımcı listemizi daha öncesinden organizasyona ileterek kartlarımızı erkenden çıkarttırmaktayız.
Resimde(Nezuk’ta yürüyüş önceki gün kamp alanı) arkada gördüğünüz çadır ordunun kurduğu çadırlara bir örnektir. Bu çadırlarda insanlar genellikle bitişik bir şekilde uyur. Bu çadırlar herkese yetmeyecek kapasitededir.Çadırda kalmak isteyenlerin kendi çadırlarınızı getirmelerini tavsiye etmekteyiz. Çadırda kalmayı düşünenler için buradaki yazıda daha fazla bilgi bulabilirsiniz.

Marş Mira Türkiye olarak kendi kamp alanlarımızda kişisel çadırlarımızda konaklamaktayız.
Çadırlarınızı ,çantalarınızı ordunun arabalarına verebiliyorsunuz fakat Boşnak kardeşlerimiz pek tavsiye etmedi, malum sürprizler olabiliyormuş eksik çıkan eşyalar gibi. Ama güvenirseniz, ordu eşyalarınızı bir sonraki kamp alanına taşıyor. buradaki yazıda daha fazla bilgi bulabilirsiniz.

Marş Mira Türkiye olarak eşyalarımızı taşımak üzere minibüsler kiralamaktayız.
Marş Mira yürüyüşü 3 gün için 85 kilometrelik  zorlu bir parkurdur. Havanın bulutsuz ve güneşli olduğu durumda yürüyüş zorlu bir hal alır. Yürüyüş öncesi veya esnasında ağır yağış yaşanması durumunda da yürüyüş zorlu bir hal alır. Genellikle arazi şartlarında yürüyüş yapılır ve düz bir eğimde yürünmez, bu durumda yürüyüşü zorlaştırır. Yürüyüş esnasında herhangi bir rahatsızlık duymanız durumunda sürekli yürüyüş kafilesi ile beraber olan kızılhaç ekibi sayesinde ilk yardım alabilirsiniz hatta kızılhaçın araçlarını kullanarak yürüyüş parkurunu sonuna ulaşıp kamp alanına varabilirsiniz.

Herhangi bir yürüyüş gününün sabahında yürüyemez hissederseniz, Marş Mira Türkiye olarak kiraladığımız minibüsler ile doğrudan o günün parkurunu geçip akşam kalınacak kamp alanına geçebilirsiniz. (Minibüslerdeki insan taşıma kapasitesinin toplam grubumumuzun ortalama %20’sine yetmekte olduğunun bilinmesini isteriz. Minibüslerin asli görevi kamp eşyalarımızı bir sonraki kamp alanına taşımaktır.) Tüm bu zorluklara rağmen hersene bu parkuru 7’den 77’ye tamamlayan birçok katılımcı olmaktadır. Günde yürünen mesafe ortalama 25 kilometreden ve bu mesafeyi istediğiniz kadar mola vererek tamamlayabilirsiniz.
Çadırda konaklama için gerekli görülen ihtiyaçlar
1. Eşyaları içeri koyabilecek genişilikte çadır (2 kişilik denen çadırlarda iç mekana eşyaları koyunca yer çok daralıyor)
2. Uyku tulumu (Çantada fazla yer kaplamamalı)
3. Mat (uyku tulumunun altına, çantada fazla yer kaplamamalı)
4. Hafif kazak veya hafif örtü. (Gece üstümüze alabilmek için)
5. El veya kafa feneri
6. Terlik
7. Bolca ıslak mendil
8. Şişme yastık (yer kaplamamalı)
9. Şampuan, sabun
10. Havlu
11. Akşam yemekleri konusunda aşırı şeyler götürmeye gerek yok, orada rahatlıkla yemek bulunabiliyor, o nedenle ne olur ne olmaz diye fazla yer tutmayan konserve yemekle tercih edilebilir.
Yürüyüş için gerekli görülen ihtiyaçlar
1. Panço (Toplanabilir, yer kaplamayan)
2. Matara (en fazla 1 litrelik tavsiye ediyoruz)
3. Şapka
4. Ayağı sıkmayan rahat bir yürüyüş ayakkabısı
5. Yürürken enerji verici kuruyemiş, kuru incir gibi yiyecekler
6. Düdük

0 Yorum

Bir Cevap Yazın
E-posta hesabınız yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.