Yükleniyor...
Gönüllüyüz…
Blog Featured Image

Gönüllüyüz…

Sevgili Bosna Hersek ve barış sevdalılarına önemle duyurulur.

Marş Mira Türkiye Organizasyonu gönüllü bir organizasyondur.
Bu organizasyonu oluşturan hiç kimse bu organizasyondan bir para kazanmaz. Tüm amaç Bosna’ya ve barışa gönüllü hizmet, yeni katılımcıların olabildiğince yürüyüşün sorunlarından uzaklaşıp ruhuna odaklanmasını sağlamaktır.

Marş Mira’ya bireysel katılım sağlayan bir katılımcı Saraybosna’dan Nezuk’a ulaşım, eşyalarının kamp alanından kamp alanına taşınması, kamp alanlarında duş imkanı, temiz tuvalet imkanı, yemek içmek gibi ihtiyaçlarını bir şekilde karşılamak durumundadır. Marş Mira Türkiye organizasyonu bu aşamada tecrübesi ile tüm bu imkanları sağlamak amaçlı görev yapar.

Aşağıdaki tüm imkanlar sağlanır, toplam masraf katılımcı sayısına bölünür ve bireysel katkı payı ortaya çıkar. Bu miktarı organizasyon sahipleri dahi ödemektedir.

1. Saraybosna’dan Nezuk’a ulaşım : Katılımcı sayısına göre otobüs kiralanır. 2019 senesinde 3 adet 50 kişilik şehirler arası otobüs kiralandı. Bu otobüsler bizi Nezuk’a götürüp, 11 temmuz’da da Saraybosna’ya geri getirmektedir. İsteğimiz doğrultusunda hersene Tuzla’yı da ziyeret edebilmekteyiz.

2. Katılımcı, yük/eşya taşıma amaçlı minibüsler : Yürüyüş esnasında kamp eşyaları sırtlarda taşınmamaktadır (tüm Marş Mira katılımcılarının yaptığı şekilde), bireysel katılımcılar eşyalarını ya tanıdıklarının minibüslerine yada ordunun kendi imkanı olan kamyonlara vermekte, yürüyüş sonunda akşamları kamp eşyasını alıp kamp yapmaktadır. Marş Mira Türkiye organizasyonu olarak katılımcı sayımıza göre bu minibüsler kiralanmaktadır. Minibüslerin şöförleri 4 gün boyunca bizimle beraber bulunur. Bu minibüslerin bazıları koltuklu olarak şeçilir, böylece yürüyüşün herhangi bir günü yürüyemeyecek olan katılımcılarımız var ise minibüsleri kullanarak doğrudan akşam kamp yapılacak alana geçebilirler. 2019 senesinde 5 adet minibüs kiralandı.

3. Kamp alanları düzeni : Askeri kamp alanlarındaki imkanlar sınırlıdır, duş imkanı yoktur, tuvalet imkanı iyi değildir. Marş Mira Türkiye organizasyonu olarak yürüyüşten birkaç gün önce yürüyüş rotasındaki ana kamp alanlarına gidilir, yöre insanı ile görüşülür ve sadece bize özel alanlar ayarlanır. Yöre halkı genellikle yardımsever olduğu için bir ücret istemez fakat biz yöre halkına gelir olması amacıyla bir miktar para veririz. Yöre halkı bize evlerini açar, tuvaletlerini kullanmamıza izin verir. Kendimize ait alanlarda kendi duş imkanımızı ayarlarız.

4. Hediyelikler : Birlikten kuvvet doğar. Katılımcılarımızdan 5-10 euro fazladan toplayarak, yürüyüş boyunca karşılaştığımız yöre çocuklarına hediye etmek üzere şekerleme paketleri hazırlarız. Tüm paketler organizatörler tarafından yerel süper marketlerden satın alınarak paketlenir. Marş Mira Türkiye organizasyonu olarak 2017 yılında 200 adet şekerleme paketini çocuklara dağıttık. Ayrıca iki senedir Potoçaride’ki evlerinin bahçesini ve evlerini bize karşılıksız açan hanımefendiye bu sene Paşabahçe’den güzel bir vazo hediye ettik.

5. Sonraki yıllara yatırım : Mira Türkiye organizasyonu olarak 2017 yılında Marş Mira organizatörlerinden Muhisin bey ile iyi ilişkiler kurduk. Kendisi 2018 yılı için 2. gün kamp alanının daha iyi bir yerde yapmayı önerdi, bize alanı gezdirdi, yapılacak yatırım ile sadece bizim gruba özel daha güzel bir kamp alanımız olacak. Bu yatırım için kişi başı ekstradan 5 euro toplanmıştır.

Tüm bu masraflar hesaba alınıp katılımcı sayısına bölündüğünde 2019 yılında kişi başı 60 euro masraf çıkmıştır.Marş Mira Türkiye organizasyonu için günlerini seve seve harcayan her bir organizatörde bu masrafı ödemiştir.

Tamamen gönüllü olmak amacıyla bireysel masraflar için hiç bir şirket veya kurumdan sponsorluk almadık, önümüzdeki süreçte de bu şekilde devam edeceğiz.

Sevgi ve Saygılarımızla



 

İlişkili Gönderiler

0 Yorum

Bir Cevap Yazın
E-posta hesabınız yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.