Yükleniyor...
Marş Mira 2021
Blog Featured Image

Marş Mira 2021

Merhabalar,
 
Marş Mira 2021 hakkında ve bizim organizasyonumuz hakkında bilgiler vermek isterim.
2014'den beri Marş Mira'ya her sene gitmiştik fakat geçtiğimiz sene Marş Mira sadece sembolik katılımcı sayısı ile yapılmıştı Covid nedeniyle. Bu sene (2021) 'de ise Bosna'daki Marş Mira komitesi tarafından Marş Mira'ya katılımda bir kısıtlama koyulmayacağını öğrendik.
 
Bizde riskleri minimuma getirerek sınırlı sayıda katılımcı ile katılma kararı aldık. En son 2019'daki organizayonumuzda 4 otobüs yaklaşık 200 kişi katılmıştık. Bu sene ise Covid nedeniyle katılımcı kotamızı 30 kişi tutma kararı aldık (50 kişilik 1 otobüs kiralayarak)
Otobüs hakkında : Bu otobüs bizi 7 temmuz sabahı Saraybosna merkezden yürüyüşün başladığı Nezuk köyüne götürüyor (Üç buçuk satlik yolculuk) ve 11 temmuz'da Potoçaricen bizi geri Saraybosna'ya getiriyor. Yani bu otobüs Türkiye'den gelip-gitme otobüsü değildir. Genel organizayonumuz hakkında bilgiyi şu linkten okuyabilirsiniz : MARŠ MİRA YÜRÜYÜŞÜ HAKKINDA GENEL BİLGİLENDİRME
 
An itibari ile (13.06.2021) 23-24 kişi rezervasyon yapmış durumda. Yani 6-7 kişilik daha yerimiz mevcut. Organizasyonumuz katılım sağlamak isterseniz benimle irtibata geçebilirsiniz (542 387 33 95 - Caner)
 
Bu seneki organizasyonumuza Covid önlemi olarak bazı kurallar getirdik :
- 30 kişi için 50-55 kişilik otobüs kiralanacak. (Organizasyonumuzun masrafları konusunda şu linkten bilgi alabilirsiniz : GÖNÜLLÜYÜZ…
- Otobüslerde maske takmak zorunda olacak.
- Kamp alanımızda mesafeyi korumak, gerekli durumlarda maske takmak, kamp alanlarımızın yanındaki köy evlerine maskesiz girmemek kurallarımızdır.
 
Ayrıca yürüyüşte kalabalıklardan sakınmayı, kalabalıklar içinde maske takmayı, yürüyüş boyunca varolan köy evlerine davet edilirsek maske takmayı tavsiye ediyoruz.
 
DİĞER ÖNEMLİ BİLGİLER :
 
1. Bosna Hersek'e giriş şartları (13.06.2021)
  • Negatif PCR testi, 48 saatten eski değil
  • Negatif Antijen testi 48 saatten eski değil
  • Tam aşılama (ikinci doz Bosna'ya girişten en az 14 gün önce yapılmalıdır)
  • Corona'yı yenmek (korona olduktan sonraki 14 gün ile 180 gün arasında)
İlgili habere ulaşmak için tıklayabilirsiniz.
 
2. Bosna Hersek'ten Türkiye'ye dönüş şartları (13.06.2021) Burada dikkat edilmesi gereken husus : Marş Mira'dan 11 Temmuz (PAZAR) akşamı saat 8-9 gibi Saraybosna'ya dönmüş oluyor otobüsle. Genellikle doğrudan dönmek isteyenlere en erken 12 temmuz'a dönüş bileti almaları gerektiğini söylüyoruz bu nedenle. Bununla beraber bu sene havalimanında yaptıracakları PCR testinin sonucunuda bekleme süresini hesaba katarak dönüş biletini almalarını öneriyoruz.
 
3. Dönüş uçağını beklerken PCR pozitif bilgisi alırsam ne olacak?
Bu durum en çok endişe ettiğimiz bir durum. Bu durumda Bosna'da bir otelde karantinada kalmanız ve sağlık hizeti almanız gerekmektedir. Tüm masraflarıda sizin karşılamanız gerekir. Kimsenin bu duruma düşmemesini istediğimiz için bu sene yukarıda bahsettiğimiz maske gibi kuralları koyduk. Katılımcı grubumuzdaki herkesin maske-mesafe ve hijyen kurallarına maimum önem vermesi bu nedenle çok önemli.
 

İlişkili Gönderiler

0 Yorum

Bir Cevap Yazın
E-posta hesabınız yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.